Γιατί Ροδοπαρέα;

Ο ΣΤΟΧΟΣ ΜΑΣ...

Ξεκινώντας την «Ροδοπαρέα» είχαμε ένα βασικό στόχο. Θέλαμε να δημιουργήσουμε ένα ζεστό, ανθρώπινο χώρο. Μια μικρή κοινωνία, χαρούμενη και δραστήρια, που το «μικρό» της μέλος θα μαθαίνει, θα γνωρίζει το περιβάλλον που ζει αλλά και τον εαυτό του, θα αναπτύσσει την προσωπικότητά του. Για εμάς ο παιδικός σταθμός – νηπιαγωγείο είναι ο χώρος που το παιδί θα περάσει από τα πρώτα στάδια της κοινωνικοποίησης, της γνώσης, της δημιουργίας και θα μάθει να χαίρεται την κάθε μέρα. Τα παιδιά δικαιούνται να έχουν φίλους, αλλιώς, δε μεγαλώνουν και τόσο καλά. Τα παιδιά έχουν το δικαίωμα να ζουν ειρηνικά.<br>Το να ζούμε ειρηνικά σημαίνει να είμαστε καλά, να ζούμε μαζί με άλλους, να ζούμε με τα πράγματα που μας ενδιαφέρουν, να έχουμε φίλους, να σκεφτόμαστε αν μπορούμε να πετάξουμε, να ονειρευόμαστε. Αν ένα παιδί δεν ξέρει κάτι, έχει το δικαίωμα να κάνει λάθη. Αυτό είναι καλό, γιατί αφού δει το πρόβλημα και τα λάθη που έκανε, μετά φτάνει στην γνώση.

Σχετικά με έμας!

img

Υλοποιούμε το πρόγραμμά μας με προσωπικό αυστηρά και σχολαστικά επιλεγμένο. Αποτελούμε μια ομάδα με ένα κοινό χαρακτηριστικό, την αγάπη μας για το παιδί.

Η πείρα μας, η αγάπη μας για το παιδί, καθώς και τα άριστα σχόλια για την πορεία μας στο χώρο της προσχολικής αγωγής , ακόμη και από τους πλέον απαιτητικούς γονείς, αποτελούν την εγγύηση της «Ροδοπαρέας».